Ökumenikus Automobilizmus

2017.nov.30.
Írta: Kit Cloudkicker komment

Második óra - Tolatás, célmegállás, szlalom, rutin, kézifékes elindulás

Üssük a vasat amíg ráérek, úgyhogy rögtön másnap ismét kimentem a rutinpályára. Beültem, elkezdtem belőni az ülést, tükröket. A két külső visszapillantót sikerült rosszul beállítanom, de erre csak később jöttünk rá.

Tovább

Az első óra - autó magadra állítása, váltás, kormányzás, SIKK

Az első órán időben megérkeztem, az oktatóm már ott várt. Megbeszéltük az alapokat, hogy mennyi idővel előre kell lemondani egy megbeszélt időpontot, hogy következő hónap közepéig nagyüzemben lehet tolni a vezetést, mert addig most ráérek. Megbeszéltük az anyagiak ütemezését és megbeszéltük a kilométer-gyűjtögetést is. Ezután kerültek sorra az alapok. Nekem autómániásként sok újdonságot ez a rész nem tartogatott, de azért a nyájas olvasók kedvéért alább összeszedem:

Tovább

Jogsi szerzés 8 év alatt, avagy hogyan NE kezdd el 

Az én történetemben alapvetően semmi különös nincs, talán csak annyi, hogy a szokásosnál hosszabb időt ölel fel. Mert mennyi idő megszerezni a B-kategóriás jogosítványt? Szerencsésebb esetben mondjuk fél év onnantól kezdve, hogy besétálunk az autós iskola ajtaján odáig, hogy kisétálunk a szép rózsaszín kártyánkkal kis mancsunkban az okmányirodából.

Háháááá, de nem nekem! Ó nem! Én ugyanis tavaly, 2016. őszén kezdtem a KRESZ tanfolyamot és addig-addig sikerült halogatni, hogy pontosan 1, azaz EGYETLEN napom maradt teljesíteni a KRESZ vizsgát, az egyéves határidő legutolsó napján. Ez még nem az a pont, hogy kezemben a plasztik kártya, hanem csak az, ahol megvan a KRESZ vizsga és kezdhetek vezetni. Hogyan jutottunk el idáig? Elmesélem.

Tovább

Indulamandula, avagy a mazsola blogot indít

Legyetek üdvözölve ti, akiket a fura cím vonzott ide, vagy legalább nem riasztott el!

Ez a blog mindenről fog szólni, ami a látóteremben megjelenik és érdemesnek tartom arra, hogy megosszam a nagyérdeművel. Az autózás iránti feltétlen szeretet az alapelv, mindegy, mi az, ha valamiért érdekes, összegyűlök ide és imádom. Ti pedig ha szeretnétek, szintén összegyűltök és imádjátok velem együtt.

Elsőként jogosítványt szerzünk. Együtt, ti és én. Ezt úgy képzelem, hogy én vezetek, fizetek, írok, sírok, újraírok, idegesen közzéteszek, ti meg elolvassátok és aztán ha úgy van, megbeszéljük.

Utána pedig megpróbálok mazsolából és hobbista bloggerből - máris nagy szavak - az élet császárává válni egy kicsit, vagy nagyon, vagyis autós újságírni, lehetőleg elfogadható minőségben. Ha csak negyede annyira lesz nektek érdekes és izgalmas, mint nekem, már megérte. Jó olvasgatást és köszönöm, hogy itt vagytok. :)

KIT

süti beállítások módosítása